Helpen stoomtabletten bij verkoudheid?

Helpen stoomtabletten bij verkoudheid?

Verkoudheid komt enorm veel voor in Nederland, iedereen heeft er wel eens last van. Nou zijn er een hoop dingen die je hier tegen kunt doen. Vandaag gaan we in op de vraag of stoomtabletten ook helpen bij verkoudheid.

Wat meer thuis blijven bij een verkoudheid om verspreiding te voorkomen en jezelf wat rust te geven om sneller te herstellen is sterk aan te raden.
Stoomtabletten kunnen niet alleen helpen om je herstel te versnellen, maar ook zeker om dit te veraangenamen. 

In een hete douche staan ​​met de stoom om je heen wordt al lang gebruikt als een natuurlijke remedie om verkoudheids-, hoest- en pijnsymptomen te verzachten. Het inademen van stoom wordt beschouwd als een verrassende opluchting om de luchtwegen te openen, het slijm los te maken en verstopte neusgangen op te ruimen wanneer je verkouden bent. Denk hierbij aan het zogenaamde 'stomen' wat veel mensen doen bij verkoudheid.

De stoomtabletten, en dan specifiek de geur Mint & Eucalyptus, hebben hetzelfde en misschien wel beter effect. Daarbij kost het geen extra tijd, je doet het gewoon tijdens je dagelijkse douchebeurt!
Deze stoomtabletten, die speciaal zijn samengesteld om congestie door seizoensgebonden allergieën of verkoudheid en griep te verlichten, bruisen bij het in aanraking komen met stromend water en doordringen de lucht met rustgevende aromatherapie. Het enige wat je hoeft te doen is die hete, vochtige lucht in te ademen en de stoom van de douche zijn werk te laten doen.

Onderzoek naar etherische olie van mint en eucalyptus bracht meerdere voordelen aan het licht. Laten we meer te weten komen over dit dynamische duo.

Mint is een primaire verbinding in Mentha Piperita (pepermunt) olie. Het kan mensen het gevoel geven dat ze gemakkelijker door hun neus ademen omdat menthol koude receptoren in de neus stimuleert. Dit koude gevoel verlicht degenen die last hebben van verkoudheid of griep terwijl het de neusademhaling verbetert. Menthol stimuleert ook de doorbloeding en zorgt voor een verkoelend gevoel, pijn verlichtend en hoofdpijn verminderend.
Net als mint, wordt ook eucalyptus veel gebruikt als een natuurlijk middel tegen verkoudheid. Het bevat eucalyptol, ook bekend als cineole, dat verkoudheidssymptomen zoals hoesten, verstopte neus en hoofdpijn verlicht door ontstekingen en slijmophoping te verminderen. Bovendien kan eucalyptol astma helpen verbeteren. Eucalyptus bezit ook ontstekingsremmende cineol en limoneen, die werken als pijnstillers en spierverslappers.

Om terug te komen op de vraag van vandaag: "helpen stoomtabletten tegen verkoudheid"? Ja zeker weten! Stoomtabletten en dan specifiek de geur Mint en Eucalyptus bevatten stoffen die een bestrijdend effect hebben op je verkoudheid en andere kwalen.