Stoomtabletten voor in de douche, hoe werken ze?

stoomtabletten werking

Vaak krijgen we de vraag hoe onze stoomtabletten nou precies werken. 
In dit blog zullen we niet alleen antwoord geven op deze vraag maar daarnaast ook toelichten hoe je de stoomtabletten optimaal kunt gebruiken voor het beste resultaat. 

Alvorens je de douche aanzet kies je de geur waar je op dat moment het meest aan toe bent. In ons blog over etherische oliën gaan we dieper in op alle geuren en lichten we toe welke geur past bij welk moment. 

Zet vervolgens je douche aan en kijk waar de hevige en minder hevige stralen zijn. Mocht je douche overal even sterk zijn raden (zoals bijvoorbeeld bij een regendouche) raden we aan om het stoom tablet net buiten deze douchestralen te plaatsen. Zodra jij er namelijk onder gaat staan zal er dan langzaam water komen op het stoom tablet.


Terwijl het water langzaam op het tablet komt zal deze gaan bruisen en merk je dat er een een heerlijke geur zich verspreid over je badkamer. Hoe meer water erop komt, hoe sneller het tablet op zal zijn, maar hoe sterker het effect. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uit gaat. 

We raden aan om nu rustig door je neus in te ademen en misschien zelfs even je ogen dicht te doen. Door het bruisen van het tablet verdampen namelijk de etherische oliën die in het tablet verwerkt zitten tot stoom. Nu begin je de aroma's van de gekozen geur te ruiken. 

Het tablet zal gedurende 15-30 minuten langzaam opbruisen. Echter is de geur en de werking dan nog lang niet weg. Deze blijft zeker nog enige tijd hangen in je badkamer. Het wordt dan ook vaak als prettig ervaren om na het douchen nog even je ochtend of avond routine in de badkamer af te werken. Hierdoor kun je nog net wat langer kunt genieten van de geur en werking van de stoom tabletten. 

Circa 5 minuten nadat de eerste druppels op het tablet vallen tot wel 90 minuten na het douchen zullen de effecten van de etherische oliën op je mentale gesteldheid het sterkst zijn.

Geniet dus even intenst van dit momentje voor jezelf!

Mocht je vragen hebben over het gebruik van de stoom tabletten of is er iets anders waar je tegenaan loopt? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via info@my-moment.nl